• moestuinplanner

Ga hoopvol aan de slag met deze handige moestuinhulpjes

Of je nu een beginner bent of al jarenlang zaait en oogst uit eigen tuin, een beetje hulp is altijd fijn. Zeker wanneer je verschillende soorten groente, fruit en kruiden in je moestuin hebt staan. Want wanneer zaai je welke soorten nu precies, hoe zit het met de verzorging van je plantjes en hoe bereik je een zo groot mogelijke lekkere oogst? Mijn Keukentuintje ging op zoek naar handige moestuinhulpjes die je op weg en verder helpen bij het plannen van jouw persoonlijke moestuin.


1. Mijn moestuinkalender

Maak een moestuinkalender aangepast op je eigen voorkeuren. Kies de producten uit die jij in je tuin wilt kweken en ontvang een overzicht passend voor jouw tuin. Hierbij kun je onder andere kiezen uit veel verschillende bladgroenten, kolen, kruiden, peulvruchten, wortelgewassen en fruitsoorten. Maak zelf een persoonlijke moestuinkalender die je ook kunt bewaren voor later gebruik.


2. Moestuinder-app

Een leuke app die gemakkelijk is in gebruik en vooral geschikt voor mensen met een relatief kleine moestuin. Ook wanneer je kweekt in bakken of potten is Moestuinder een praktisch hulpmiddel vol informatie en weetjes op moestuingebied, waaronder een encyclopedie van rassen. Ook is er in de app ruimte voor je eigen aantekeningen. Gratis hier te downloaden voor iOS.


3. Pokon weet raad

Vind al jouw antwoorden op (moes)tuinvragen in de app van Pokon. Selecteer de planten die je wilt kweken en verzorgen. Via de app ontvang je daarna persoonlijke verzorgingstips wanneer jouw plant het nodig heeft. Verder zijn er filmpjes met uitleg te vinden en veel inspiratie over groeien en bloeien. De app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android.


4. Mijn tuin-app

Uitgebreide informatie over alle groenten, fruitsoorten en kruiden vind je in de Mijn tuin-app. Van veel verschillende rassen en planten geeft de app informatie op het gebied van onder andere zaaien, bemesten, stekken, verzorging en voorkomende ziekten en plagen. Aan de hand van je persoonlijke tuinkalender weet je altijd wat je de komende tijd moet doen. De app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android.


5. Makkelijke Moestuin

Deze app is volledig afgestemd op het systeem en de zaden van de Makkelijke Moestuin en leert je eigenlijk stap voor stap moestuinieren. Van het uitkiezen en zaaien, tot verzorging van specifieke plantjes tot de oogst. Houd er rekening mee dat de app is gemaakt voor het systeem van de Makkelijke Moestuin en dat je er anders niet zoveel mee kunt. Wel gratis te downloaden voor iOS en voor Android.

Deel dit artikel:

Tuin