Foodblog Roos Leufkens: Moestuinsalade

Foodblog door Roos Leufkens

Roos Leufkens is Food Designer en geeft les bij de opleidingen Food Design & Innovation en Fresh Food & Innovation op de HAS hogeschool. Omdat ze haar visie op eten, gezond leven en goed voor je omgeving zorgen graag deelt en er anderen mee inspireert, heeft ze Meat on Sunday opgericht. Meat on Sunday staat voor een lifestyle waarin heerlijk veel groente en fruit wordt gegeten en vlees en vis de uitzondering zijn. Mijn Keukentuintje presenteert haar blogs en vlogs waarin ze heerlijke seizoensproducten onder de aandacht brengt.


Moestuinsalade met erwtjes

“In deze tijd van het jaar heb ik al veel peulvruchten geoogst: heerlijke sugarsnaps, peultjes en nu ook de eerste erwten van het jaar. Ze zijn niet te vergelijken met die je in de winkel koopt, zo veel meer smaak!

Peulvruchten bevatten veel eiwitten en zijn daarmee een goede vervanger voor vlees. Daarnaast bevatten ze veel mineralen en vezels en daarmee zouden peulvruchten zomaar een belangrijke plek in kunnen gaan nemen in het duurzaam en gezond voeden van de hele wereldbevolking! Laten we daar lekker van genieten.

Bonen zijn op veel manieren in de keuken te bereiden: bijvoorbeeld als heerlijke boterhamspread, een chili, door de salade, of verwerkt tot een vegetarische hamburger. Met peulvruchten kun je dit allemaal!”


Recept moestuinsalade

Bekijk het recept van Roos voor een heerlijke moestuinsalade met erwtjes op haar website Meat on Sunday…. zonder moestuin is hij natuurlijk ook heel lekker!


Bekijk in onderstaande video hoe Roos deze moestuinsalade maakt:

Bonen zijn supergezond, lief voor onze planeet en vooral heel erg lekker. Laat je inspireren en verrassen door al het goede én smakelijke van de boon.

Deel dit artikel:

Boeken