Uit-agenda voor de maand april

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


3 april – Rotterdamse bomentocht
Trek je wandelschoenen maar aan, want in Rotterdam kun je een mooie wandeltocht langs 22 monumentale bomen maken. Je leert meer over het groen in de stad tijdens de 4 kilometer durende tocht. Sommige staan er al meer dan 100 jaar, andere een stuk korter, maar allemaal hebben ze een mooi verhaal. Download hier de gratis tocht.

4 en 5 april – Kom in de kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Ook dit jaar openen weer honderden gastvrije groenten-, bloemen- en plantenkwekers hun deuren voor jou. Jong en oud kan in de kassen kijken hoe groenten, bloemen en planten groeien. In 23 regio’s verdeeld over Nederland worden de deuren geopend. Kijk hier welke kwekers bij jou in de buurt meedoen.

18 april – Lentemarkt De Boschhoeve
De Boschhoeve in Wolfheze (bij Arnhem) organiseert zaterdag 18 april een Lentemarkt. De Boschhoeve is meer dan een kwekerij alleen. Rondom de gebouwen is een sfeervolle boerderijtuin aangelegd met o.a. een heel bijzondere moestuin. De privétuinen (5000 m2) zijn van maart tot oktober een bezoek meer dan waard, elk jaargetijde staat weer een ander tuindeel in bloei. Meer informatie over deze markt vind je hier.

Datum onbekend (De natuurkok)– Workshop Eetbare planten
Kun je wilde planten wel eten? Het antwoord daarop is: JA! In de workshop van de Natuurkok leer je hier alles over. Je ontdekt en proeft samen de wereld van eetbare wilde planten. Je maakt een plantenwandeling en maakt proevend kennis met de natuur. Na afloop wordt van alle geplukte kruiden en ingrediënten een heerlijke lunch bereid. Meld je hier aan.

Datum onbekend (de Groene Luwte) – Dichter bij de bij
Deze workshop is voor iedereen die hart heeft voor bijen, hommels, vlinders én een bloeiende omgeving! Terwijl je geniet van koffie of thee met een honingwafel neemt moestuinier en biodynamisch imker Alma Huisken je verhalend mee de bijenwereld in die haar betovert. Na haar verhaal ga je met haar de tuin in van De Groene Luwte om de bijenactiviteit te bekijken, van een veilige afstand. Schrijf je hier in.


Deel dit artikel:

Ereaders