Boekentip: Doe effe gezond

Dat een gezond leven belangrijk is, weet iedereen. Er zijn talloze boeken geschreven over hoe je een gezonde maaltijd op tafel zet en online zie je de topic gezond eten vaak voorbijkomen. Toch is het boek ‘Doe effe gezond’ niet de zoveelste in de reeks gezonde boeken. Dit boek wordt namelijk geschreven door diëtisten Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop. Zij weten als geen ander hoe je het beste gezond kunt eten en delen alle tips met jou!


Meer dan recepten

Anders dan andere kookboeken staat dit boek niet helemaal vol met recepten. Tot halverwege het boek wordt er aandacht besteed aan andere kwesties. Want wat is gezond eten eigenlijk? Hoe stel jij een haalbaar doel? Hoe houd je deze levensstijl vast? Wat zijn de valkuilen en hoe zet je de knop in je hoofd echt om? Op al deze vragen én meer wordt uitgebreid antwoord gegeven.


Gezond eten

Het boek vervolgt met de hoofdstukken ontbijt, lunch en warme maaltijd. Niet alleen komen er heerlijke recepten voorbij als bananenbrood met kokos en walnoten of een pompoen-paprikaquiche met hüttenkäse, maar ook wordt er ingegaan op de maaltijd zelf. Moet je namelijk wel ontbijten of kun je het best een keertje overslaan? Wat kies je als je buiten de deur luncht? En wat maak je s’ avonds klaar als je eigenlijk geen tijd hebt, maar toch gezond wilt eten? Al deze vragen worden nu voor eens en altijd duidelijk.

Het boek sluit af met handige weekmenu’s. Verschillende recepten uit het boek worden gebruikt om een gezonde week te vullen. Hierdoor weet je precies wat je kunt eten op een dag en met welke snacks jij je dag kunt opvullen. Door de mooie fotografie krijg je zin om alles meteen uit te proberen!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin