Froenten-app

Handige info over lokale groenten en fruit in je broekzak


De Froenten-app biedt een overzicht van fruit en groenten van het seizoen. In de app staan recepten, maar bijvoorbeeld ook bewaartips.

Wanneer zijn frambozen op hun best? Hoe moet ik bosbessen bewaren? Wat kan ik allemaal maken met tuinbonen? In de nieuwe Froenten-app kun je alles vinden over lokale fruit en groenten. Deze app is speciaal gemaakt voor Nederland en omstreken. Je kunt bijvoorbeeld snel checken welke groenten en fruit er op dit verkrijgbaar zijn van telers bij jou in de buurt.

Lokale seizioensproducten
Seizoensgebonden vruchten en groenten betekenen vaak dat deze goedkoper zijn, ze zorgen voor meer variatie in het eetpatroon en vaak steun je de lokale economie er mee. Vruchten zoals bananen, nectarines of mandarijnen vind je in deze app dus niet terug.

Froenten staat ook vol bewaartips en lekkere recepten. Volgens de ontwikkelaar wordt het aantal recepten steeds verder uitgebreid. Nu vind je in deze app minimaal één recept voor elke stuk groente of fruit. Recepten zijn ook als favoriet aan te merken, zodat je ze snel kunt terugvinden.

Froenten kun je gratis downloaden vanaf Android 4.0.3.


Klik hier om naar de app te gaan

Deel dit artikel:

Tuin