Haal meer uit je moestuintjes!

Haal meer uit je moestuintjes!

Van 26 februari t/m zondag 11 maart kon er weer gespaard worden voor moestuinplantjes! Dit jaar bestond de selectie uit de vijf favoriete moestuintjes van Nederland: cherrytomaat, wortel, komkommer, radijs en zonnebloem. De spaaractie is voorbij, maar de oogst moet nog beginnen!


Ook dit jaar krijgen spaarders hulp tijdens het groeiproces met informatie over zaaien, verpotten, groeien en oogsten. 

Moestuintjes-app

Zo is er ook dit jaar weer de Moestuintjes-app waarin je tips, reminders en handige weetjes kunt vinden om het maximale uit je moestuintjes te halen.
Op zoek naar meer handige tips? Bekijk dan nog eens de ’tuinhackjes’ die Albert Heijn vorig jaar naar buiten bracht in samenwerking met IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). 


Eerst hulp bij moestuinieren

En heb je toch nog vragen of loop je ergens tegenaan? Dan kun je contact opnemen met ‘Eerste hulp bij moestuinieren‘. Hier zitten experts van het IVN voor je klaar om al je problemen op te lossen. Deze experts  organiseren ook moestuincursussen voor als je nog meer wilt ontdekken op het gebied van moestuinieren. 


Koken met je eigen oogst

Wanneer je moestuintjes hun werk hebben gedaan is het natuurlijk tijd voor de oogst. En wat is er nou leuker dan koken met verse groente uit je eigen moestuintje? AH heeft 5 gevarieerde recepten voor je uitgezocht waarmee je een heerlijk gerecht op tafel zet. Tagliatelle met cherrytomaatjes, lasagnette met komkommer, macaroni met wortel, beef shanghai met radijs en een warme groentensalade met zonnebloempitjes. Eenvoudig, lekker én zelf geoogst!


Deel dit artikel:

Ereaders