Boekentip: Aziatisch koken

Alle liefhebbers van de Aziatische keuken: opgelet! Dit groot handboek ‘Aziatisch koken’ staat boordevol gerechten ui China, Japan, Thailand, India en andere Aziatische landen. Heerlijke kip tandoori, lamscurry, dim-sum, zoetzure eend en bami goreng komen allemaal voorbij. Laat je inspireren en duik de keuken in!


Vooraan in het boek vind je een uitgebreide Aziatische ingrediëntenlijst van maar liefst 90 pagina’s lang. Erg handig als je van plan bent vaker Aziatisch te koken.


Kooktechnieken

Vervolgens volgt een uitgebreid hoofdstuk met technieken. Hoe maak je garnalen schoon en hoe schil je een ananas of mango het makkelijkst? Daarna komen er diverse kooktechnieken aan bod zoals fond bereiden, roerbakken, loempia’s vullen en sushi maken.

Tip: lees dit hoofdstuk eens rustig door voordat je de keuken in gaat, dan ben je goed voorbereid!

En dan kan het echte werk gaan beginnen. Het boek bevat heerlijke snacks, salades en soepen, zoals visballetjes met chilidip. Daarna volgen de gerechten met groenten, vis en zeevruchten zoals spiesjes van jakobsschelpen en een koriandersaus. Gerechten met gevogelte en vlees in combinatie met rijst en noedels volgen daarna. Eiernoedels met varkensvlees is hier een lekker voorbeeld van.


Fruitige toetjes

Het boek eindigt met de nagerechten. In dit hoofdstuk komen veel gerechten met fruit voorbij. Deze bakken ze of verwerken ze met rijst. Een erg bekend toetje uit de Aziatische keuken is bijvoorbeeld de kleefrijst met mango.

Het boek is helder en duidelijk geschreven, waarmee iedere kok – beginnend of gevorderd – meteen mee aan de slag kan!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken