Bowls of Goodness

De mooiste vegetarische bowls op tafel zetten lukt vanaf nu met het kookboek van Nina Olsson. In Bowls of Goodness geeft de van origine Zweedse schrijfster iedereen de kans om moeiteloos een gezonde en verrukkelijke maaltijd op tafel te zetten. Het boek staat vol met comfort food in de vorm van smoothies, salades, noedels, granen, soepen en natuurlijk toetjes!


Veganistisch en glutenvrij

Het boek is voor iedereen, maar vooral mensen met een glutenvrije of veganistische levensstijl kunnen in hun handen wrijven met dit boek. Ieder recept wordt namelijk aangevuld met een veganistisch en glutenvrij alternatief, als het dat nog niet is. En ook als je niet vegetarisch bent, kun je met dit boek heel goed uit de voeten: Het biedt namelijk heerlijke basissen voor een flexitarisch gerecht. Het enige dat je dan zelf nog moet toevoegen is een stukje vis of vlees!


Ondanks dat iedereen met dit boek aan de slag kan, hoopt schrijfster Nina dat ze je met haar gerechten kan stimuleren om vaker een puur plantaardige maaltijd op tafel te zetten. Ideeën hiervoor geeft ze genoeg. Van ontbijt tot pastagerechten, van bijgerechten tot lekkere hapjes; alles komt voorbij. Denk aan geroerbakte tofu met dille, bieslook, knoflook en knäckebröd. Of rijstnoedels met groenten en kokos-citroengrassaus. En als toetje een heerlijke kersen-chococrumble met zeezout en kokosroom.


Mindful eten

Nina is bekend van haar populaire blog Nourish Atelier, waarin ze de meest uiteenlopende recepten plaatst. Ze beschouwt de kom als een symbool van gezond en mindful eten, waarin veel hedendaagse populaire ideeën over verantwoord voedsel samenkomen. Niet alleen heeft Nina het boek geschreven, ze heeft het ook smaakvol gefotografeerd en gestyled. Hierdoor is elk gerecht een lust voor het oog en loopt het water je in de mond. Smakelijk!


Deel dit artikel:

Boeken