• Chef Het Samen
  • Chef Het Samen
  • Chef Het Samen

Chef Het Samen met tomaat

Het mafste kinderkookboek is geboren: Met ‘Chef Het Samen met tomaat’ komen je kinderen de keuken niet meer uit. Dit boek staat vol lekkere, gezonde gerechten die bovendien makkelijk te maken zijn. Het boek is internationaal zo goed ontvangen dat het zelfs een Award won!


Chef Het Samen met tomaat is een kookboek voor én door kinderen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee bij het verzinnen van ideeën, het testen van de recepten en het kweken van tomaten. Acht van deze kinderen zie je terug in het kookboek.


Het kinderkookboek staat helemaal vol met plaatjes en foto’s. De gerechten worden stap voor stap in stripvorm in beeld gebracht en uitgelegd. Hierdoor kan elke jonge kok er makkelijk zelf mee aan de slag. De leuke foto’s van kinderen met tekstballonnetjes zorgen ervoor dat het lekker snel leest. En zo houd je meer tijd over in de keuken!


Rode draad

De letterlijke rode draad in dit boek is tomaat, maar er komen ook andere verse ingrediënten aan bod. Denk aan knapperige slabakjes gevuld met pesto en tomaat, een tomatentaartje met mozzarella en avocado of een tomatentoetje met vanille-ijs, tomaten, watermeloen en verse munt.


Achterin het boek wordt bovendien stap voor stap uitgelegd hoe je zelf tomaten kweekt en wanneer je ze kunt oogsten. Want een zelfgekweekte tomaat smaakt extra lekker.


Op de website van Chef Het Samen zijn YouTube-filmpjes te vinden waarin alles wordt voorgedaan. Tot slot staan in heel het boek leuke grapjes voor kinderen. Volgens schrijfster Laura gaan groente en kinderen prima samen, mits je lekkere recepten met veel lol slim combineert!

Chef Het Samen met tomaat is uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld, tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Wil je meer over Chef Het Samen en de schrijfster te weten komen? Lees dan ook ons interview met Laura Emmelkamp.


Deel dit artikel:

Ereaders