Boek: Eten uit de volkstuin

Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit eigen tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals het boek ‘Eten uit de volkstuin’ door Marleen van Es. Ze kookt zoals ze tuiniert; eigenzinnig, niet ingewikkeld en met oog voor kleur en vorm.

Marleen is grafisch vormgever en fotograaf met een eigen volkstuin in Utrecht waar ze groenten, fruit en kruiden kweekt die mindere gemakkelijk in de winkels verkrijgbaar zijn zoals raapsteeltjes en shiso. Ze begon haar eigen foodblog om haar tips en smakelijke gerechten te delen en anderen te inspireren. Het boek ‘Eten uit de volkstuin’ is een vervolg van haar foodblog.

Lente, zomer, herfst en winter
Het boek is ingedeeld op seizoenen en biedt naast heerlijke recepten ook veel handige moestuintips. Van hoe je de bodem moet bemesten tot wanneer je het beste verschillende groente kunt zaaien, en van welke bloemen eetbaar zijn tot wat je met doorgeschoten groente kunt doen.

De recepten zijn veelal vegetarisch en zitten vol bijzondere en mooie kleuren, vormen en smaken. De uitwerking van de recepten is goed doordacht en gemakkelijk te volgen, met prachtige foto’s ter illustratie. Het kookboek leert je verrassende en aantrekkelijke combinaties van smaken waar je zelf nog niet aan gedacht had. Daarnaast vind je er veel keukentips in terug, bijvoorbeeld over het recyclen van groente en kruidenweetjes.

Laat je ook inspireren door de originele recepten en moestuintips van deze foodblogger!

Benieuwd naar een voorproefje?
Neem een kijkje op de foodblog ‘Eten uit de volkstuin’


Deel dit artikel:

Ereaders