het GROEN(t)E boekje

Wil jij het hele jaar door plezier hebben van je groentetuin? Dan is het GROEN(t)e boekje iets voor jou!. Deze innovatieve kweekgids voor de moderne tuinier geeft je handige tips en alle informatie die je nodig hebt om je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen te verbouwen.

Het maakt volgens schrijver Paul Matson niets uit of je nu begint met een eigen volkstuin waar je 50 vierkante meter grond hebt of dat je alles in een bak op het balkon kweekt. Moestuinieren kun je overal!


Info voor het kweken

Het boek begint met alle informatie die je nodig hebt voordat je begint met het kweken van je eigen groenten. Want wat kan wind en vorst doen voor jouw moestuin? En hoeveel water hebben jouw planten nodig? Weet jij welke grond je in de tuin hebt liggen? En welke groenten moeten in de zon staan en welke groeien juist beter in de schaduw?
Met dit boek krijg je antwoord op al jouw vragen en je leert alles over bemesting, de juiste plant op de beste plek, de aanleg van een grote moestuin en verticaal tuinieren.


Aan de slag

Vervolgens komen alle gewassen uitgebreid aan bod. Van bladgroenten & sla, sperziebonen & kool, wortels & knollen tot en met kruiden & eetbare bloemen. Per plant geeft het GROEN(t)E boekje informatie over kieming, benodigde zonne-uren, de zaai- en oogsttijd, het rassoort dat geschikt is voor potten en nog veel meer.


Voortaan hoef je niet meer naar de supermarkt voor de zakken slamelange, want kweek zelf verschillende rassen pluksla in een pot. Ontdek dat bieslook, basilicum en afrikaantjes goede buren van tomaten zijn en dat je enkele tomatenrassen bovendien in een hanging basket op je balkon kunt kweken. Het GROEN(t)E boekje is praktisch, helder en overzichtelijk door de frisse vormgeving en helpt iedereen die zijn eigen groenten wil verbouwen goed op weg.


Deel dit artikel:

Ereaders