Boek: Het Caribische kookboek

Ben jij fan van de Caribische eilanden? Van de prachtige stranden en de smaakvolle verse gerechten? Met dit kookboek haal je de Caribische sferen en smaken in huis. Mango, papaja, okra, kokosnoten, maismeel, bonen en vis. Het komt allemaal voorbij in het Caribisch kookboek van Helmi Smeulders. Helmi woont al twintig jaar op Curaçao en heeft in al die jaren de eeuwenoude Caribische recepten een moderne twist gegeven.


Ultiem vakantiegevoel

Wanneer je op een van de Caribische eilanden bent, is het natuurlijk heerlijk om ’s morgens rustig wakker te worden met je voeten in het zand en in je hand een frisse smoothiebowl. Dit gevoel kun je thuis ook creëren met de kleurrijke ontbijt- en lunchrecepten uit dit boek. Denk niet alleen aan smoothies of wafels van bakbananen, maar ook yoghurt met gekaramelliseerde ananas of pompoenpannenkoeken zijn een perfect begin van de dag.


Vrienden en familie

Helmi wil de zwoele zomeravonden hier in Nederland in Caribische sferen brengen. Vervang dat simpele bbq-worstje bijvoorbeeld eens voor baby-octopus en serveer een gekoelde avocadosoep. En om jouw Caribische avond nog completer te maken, kan een echte pina colada of watermeloen-mojito natuurlijk niet ontbreken.

Slaan al deze lekkere drankjes jou te zeer naar het hoofd? Bekijk dan de Island classics voor na het uitgaan. Want juist die gerechten zijn het lekkerste! Een heerlijke geitenburger bijvoorbeeld. Of smaakvolle Arepa’s; een soort maiskoekje, gevuld met roerei, tonijn, kipsalade of gestoofd vlees. Deze gerechten kun je natuurlijk ook gewoon als tussendoortje eten.


Zoete toetjes en tussendoortjes

Om het helemaal af te maken, heeft Helmi ook haar favoriete desserts en andere zoete tussendoortjes in haar boek beschreven. Zo ontdek je de lekkerste recepten voor een mangocheesecake, tropische fruitijsjes en dulce de leche-ijs.

Met al deze heerlijke gerechten en prachtige foto’s waan je je echt op een Caribisch eiland en is het enige wat je nog moet doen: genieten!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken