Het slowcooker kookboek

Heb je soms geen zin om lang achter het fornuis te staan, maar wil je wel een heerlijk smaakvolle maaltijd? Dan is het nieuwe kookboek van Lorna Brash een uitkomst! In ‘Het slowcooker kookboek’ staan meer dan honderd gerechten, allen bereidt in een slowcooker. Deze gerechten vragen slechts 20 minuten voorbereiding waarna je de slowcooker het werk laat doen. Het resultaat: een heerlijke soep, verwarmde stoofpot, geurige curry of een mals stuk vlees met groenten!


Koken met een slowcooker

Het boek begint met een handige inleiding en tips over de slowcooker. De schrijfster heeft er rekening mee gehouden dat waarschijnlijk niet iedereen een slowcooker in huis heeft en geeft je daarom tips bij het uitzoeken van een exemplaar. Bijvoorbeeld hoe groot hij moet zijn en welke vorm het handigst is. Daarna legt ze uit hoe een slowcooker werkt, waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je de temperatuur kunt instellen. Vervolgens legt ze per product, vlees, vis, pasta, rijst, groenten, peulvruchten en zuivel, uit waarom de voorbereiding zo belangrijk is en hoe je dit per product moet aanpakken. Als laatste geeft ze schoonmaaktips, zodat jouw slowcooker zo lang mogelijk meegaat.


Voor elk wat wils

Na deze inleiding kun je van start! Dat je echt alles klaar kunt maken in een slowcooker blijkt wel uit de diversiteit van de gerechten. Van soepen & voorgerechten tot pasteien & gratins en van stoofschotels & sauzen tot curry’s & tajines. Maar daar blijft het niet bij, ook grote braadstukken, bijgerechten, nagerechten & cakes kunnen allemaal in een slowcooker worden klaargemaakt. En als laatste komen de ingemaakte gerechten aan bod. Denk hierbij aan een pikante piccalilly, een vruchtenchutney en een aardbeienjam.

De gerechten worden allemaal duidelijk uitgelegd en geïllustreerd met een mooie foto. Het boek zorgt ervoor dat je meteen naar de winkel wilt om een slowcooker te kopen.Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin