Puur Pascale 2

Beter eten is beter leven

Wil je gezonder eten, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? En ben je bang dat je eten hierdoor minder smaakt krijgt? Ga dan aan de slag met het tweede boek van Pascale Naessens: Puur Pascale 2. Na het gigantische succes van Puur Pascale heeft ze een tweede deel geschreven. Met 80 unieke recepten waarin natuurlijke onbewerkte producten de hoofdrol spelen. Ook in dit boek wil ze lekker en gezellig blijven komen met een gezonde levensstijl.


Kennis van ingrediënten

In tegenstelling tot andere kookboeken is dit boek niet ingedeeld op voor-, hoofd- en nagerecht, maar op groenten. In ieder hoofdstuk staat een andere groente centraal. Denk aan courgette, artisjokken, spinazie, broccoli, wittekool, paddenstoelen en ga zo maar door. Ze begint ieder hoofdstuk met uitgebreide informatie over het product. Hoe groeit een courgette en wist je dat deze plant mannelijke en vrouwelijke planten draagt? Dit alles legt ze uit.


Recepten om je lichaam te verzorgen

Het boek staat vol gerechten die je lichaam voeden, energieker, gezonder en krachtiger maken. Kortom zorgen de gerechten er volgens Pascale voor dat je volop kunt genieten van het leven. Ze heeft naast heerlijke recepten als spinaziepannekoeken, courgetterolletjes met makreel en gestoofde wittekool met feta en champignons, ook een hoofdstuk besteed aan de voeding van vandaag. Hierbij gaat ze in op het feit dat veel mensen zich niet meer goed voelen bij de huidige eetgewoonten. De reden waarom ze ook haar boeken is gaan schrijven. Ze leg uit dat iedereen anders is en dat we dus niet allemaal hetzelfde moeten eten. En bovendien geeft ze tips tegen die overdreven hunker naar eten.

Pascale Naessens is auteur van culinaire boeken. Na persoonlijke problemen met haar eetgewoonten is ze zich gaan verdiepen in wat voeding vandaag betekent. Lees het interview met Pascale om haar beter te leren kennen.

Deel dit artikel:

Tuin