Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin

Steeds meer mensen plannen per week een of meerdere dagen zonder vis of vlees. Om tijdens die dagen een lekker en gevarieerd vegetarische gerecht op tafel te kunnen zetten, schreef Carola de Kanter het boek Leafs. In dit boek neemt ze jou mee naar haar kookatelier Caatensteyn en laat zien dat vegetarisch koken helemaal niet ingewikkeld of saai hoeft te zijn.


Voor haar gerechten gebruikt Carola producten uit haar eigen kas, moestuin, fruittuin en boomgaard. Hier kweekt ze allerlei groenten, fruit, kruiden en bloemen. Van cavolo nero tot gele frambozen en van Thaise basilicum tot eetbare bloemen. Heb je zelf geen tuin tot je beschikking? Geen probleem want ook op je balkon of vensterbank kun je volgens Carola uitstekend aan de slag.


In het boek komen alle seizoenen aan bod. Elk seizoen begint met een moestuinkalender. Welke producten kun je in deze maanden het beste zaaien en welke kun je nu oogsten? Ze legt het allemaal uit en geeft daarbij enkele handige tips. Bijvoorbeeld wanneer je het beste geniet van je witte of groene asperges.


Volg de vier seizoenen

Niet alleen leer je in welke periode je de producten het beste kunt kweken en oogsten, ook worden er heerlijke recepten bij vermeld. Zoals vlierbloesemschermen als tempura, brandade van tomaat, doperwtjes met korianderschuit en een tartaartje van wilde perzik en basilicum.

Het boek staat vol prachtige foto’s. Hiermee wil Carola laten zien hoe je de borden kunt opmaken. Ook wil ze jou zo de sfeer van haar moestuin, boomgaard en kas laten proeven.


Deel dit artikel:

Ereaders