Boekentip: De lekkerste soepen

De lekkerste soepen

De beste recepten voor elke dag met groenten, vlees en vis

Soepen lenen zich voor bijna elke gelegenheid: als gezonde maaltijd, als feestelijk begin van een diner of als opkikker na een stevige wandeling. Dit kookboek is in de eerste plaats een heerlijke verzameling van klassieke en originele soeprecepten. Behalve de beste recepten voor tomatenconsommé, bouillabaisse of gazpacho vind je ook een aantal verrassende varianten zoals auberginesoep of Russische komkommersoep.


Het boek begint met een handig hoofdstuk vol informatie hoe je de perfecte soep kunt maken. Hierin komen onder andere allerlei verschillende kooktechnieken voorbij. En wist je dat je soep niet alleen kunt binden met bloem of aardappelen, maar ook met havermout en broodkruimels? Verder leer je hoe je een bouillon moet maken, bewaren en hoe je het vet eruit verwijdert. Aan het einde van dit hoofdstuk komen heel veel specerijen en kruiden aan bod. je leert hoe elk kruid/ specerij smaakt en hoe je een soep op smaakt brengt.


Recepten

Na dit inleidende hoofdstuk volgen de recepten: van heldere tot romige soep en van groentesoep tot vissoep. Maar daar blijft het niet bij. Ook verrassende soepen als fruitsoep en koude soep komen aan bod. Denk aan aardbeiensoep en Mexicaanse bananensoep.


Ten slotte vind je ook een aantal eenvoudige recepten voor enkele onmisbare garneringen zoals rouille, croutons of knoflookbrood.


Het boek bevat helaas geen foto’s, maar door de duidelijke bereidingswijze die stapsgewijs wordt beschreven is dit ruimschoots goedgemaakt.

Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken