Nieuwe editie Gardeners’ World
nu in de winkel!

Het hoogseizoen ligt al even achter ons, maar er is nog genoeg te doen in de tuin. In Gardeners’ World lees je alles over moestuinieren in de donkere dagen.


Wist je bijvoorbeeld dat sommige erwtenvariëteiten, zoals ‘Douce Provence’ of ‘Feltham First’ winterhard genoeg zijn om nu te zaaien? Dat kan rechtstreeks in de grond bij mild weer. Ze ontkiemen langzaam en groeien tijdens de winter. Maak een brede geul van circa 5 cm diep. Zaai hierin een dubbele rij, met 7,5 cm tussen elk zaadje. Bedek het zaad met verkruimelde grond en geef water. Bescherm ze bij koud weer met cloches. Zaai bij koudere temperaturen in potten met universele potgrond in een onverwarmde kas en plant in het voorjaar de jonge plantjes uit onder cloches.

Door nu je aardbeienplanten te fatsoeneren, kun je volgend jaar problemen voorkomen. Haal (figuurlijk) de bezem erdoor om schimmelsporen te verwijderen. Die kunnen overwinteren en het nieuwe blad in het voorjaar aantasten. Door het opruimen kan er ook lucht rond de planten circuleren en kou in de grond trekken. Hierdoor gaan de planten in rust en zijn ze straks helemaal klaar voor nieuwe oogst.


Wil je meer moestuintips?

Wil je meer (moes)tuintips lezen van Gardeners’ World?
De nieuwste editie ligt nu in de winkel of kun je online bestellen!

Bestel Gardeners’ World

Deel dit artikel:

Ereaders