Het Ramen Kookboek

70 verschillende varianten voor soepbases, noedels, toppings en bijgerechten

Dol op ramen, maar wil je meer variëren? Dan is Het Ramen Kookboek van Amy Kimoto-Kahn precies wat je zoekt! Met dit boek zet je namelijk niet alleen je zelfgemaakte ramen op tafel, maar creëer je ook 70 verschillende varianten.


Net als ramen, begint het kookboek met de basis: vier verschillende ‘soepbases’. Alle gerechten in het boek beginnen met één van deze soepbases. Vervolgens komen de ramentoppings aan bod. Hier kun je volgens Amy eindeloos mee variëren en combineren. Van een gepocheerd ei tot geroosterde nori en van geroosterde knoflookboter tot gebakken aardappelslierten; allemaal toppings die je ramen compleet maken.


Vervolgens kun je kiezen welk vlees je in je ramen wil. Het boek geeft verschillende recepten voor varkens-, kip- of runderramen. Denk aan een heerlijke Indonesische varkensramen met kokos-currysoep of bijvoorbeeld gember-kipramen. Toch liever vis of groente? Ook deze komen in het boek aan bod.


Specials

Amy licht in haar boek ook enkele speciale ramen uit, zoals de kaasramen met spruitjes, een gemarineerd zachtgekookt ei en oude kaas. Of ramen met zeewier en gebakken kip in aonoriko: dit is zeewier in poedervorm.


Dankzij de makkelijke stap-voor-staprecepten kan iedereen deze gerechten maken. Niet alleen de mooie foto’s van de verschillende ramen, maar ook de sfeerimpressies van Japan zorgen ervoor dat je meteen aan de slag wilt gaan.

Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Ereaders