De mini moestuin

In het boek ‘De mini moestuin’ word je stap voor stap meegenomen door de wondere wereld van het zelf kweken van gewassen. Van potten uitzoeken tot combinaties maken van kruiden en groenten, en van het oogsten van je groenten tot het bereiden van de gerechten in de keuken. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai van je eigen geteelde aubergine een heerlijke baba ganoush. Kortom, dit boek is geschikt voor iedereen die graag met zijn eigen gewassen aan de slag gaat!

Het boek begint met een duidelijke uitleg over het boek zelf. Er wordt verteld hoe je dit boek moet gebruiken en waar je allemaal op moet letten. Vervolgens komt er een uitgebreid hoofdstuk met de titel ‘Aan de slag’. Hierin staat welke potten je het beste kunt gebruiken, wat de perfecte standplaats is en hoe je ze moet vullen. Daarnaast krijg je tips over de grondsoort, de manier van zaaien en over het beste materiaal. Als laatste wordt verteld hoe je de planten moet verzorgen en hoe je ze moet bewaren na het oogsten.


ecepten

Dit boek is anders dan andere kookboeken. Ieder gerecht begint met uitleg over de teeltwijze van de gewassen die in het gerecht voorkomen. Welke zaadjes en pot heb je nodig om uiteindelijk dit gerecht te kunnen maken? De schrijver Cinead Mcternan heeft ervoor gezorgd dat je slechts één pot nodig hebt per recept. Dit betekent dat je de hele pot kunt oogsten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Je krijgt ook uitgelegd hoe je ervoor kunt zorgen dat iedere groente/kruid optimaal groeit. Ook staat erbij wanneer je het beste kunt oogsten. Vervolgens komt het recept. Een recept dat bestaat uit jouw eigen geoogste groenten!


Het boek benoemt heel veel verschillende gerechten. Denk aan picknickgerechten zoals een courgettevenkeltaart. Snelle gerechten zoals een tuinpizza met basilicum, oregano en tomaat. Een heerlijke boerenkool-bleekselderijsoep of een salade van kiemgroenten met frittata. Zelfs verschillende drankjes en toetjes komen in het boek aan bod. Bijvoorbeeld een aardbeiensmoothie, pittig tomatensap en blauwe bes & rozengeraniumcompote.

Het leuke aan dit boek zijn de foto’s van niet alleen de heerlijke gerechten, maar ook de moestuintjes, potten en ingrediënten komen voorbij!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Ereaders