Boekentip: Dit boek is gezond

Een handboek voor minder stress en meer energie. Hoeveel boeken zijn daar eigenlijk al over verschenen? En overal wordt iets anders verteld. Is het wel goed om je dag te beginnen met cafeïne? En helpt het echt om je telefoon na half tien ’s avonds niet meer aan te raken? Het ene onderzoek zegt van wel en het andere juist van niet. Schrijver Tijn Elferink van ‘Dit boek is gezond’ wist niet meer wat hij moest geloven en ging zelf op onderzoek uit!


In zijn boek heeft hij veel verschillende artsen, wetenschappers en deskundigen gevraagd naar hun mening over gezondheid, beweging, slaap en alle sociale activiteiten. Niet alleen heeft hij deze experts geïnterviewd, ook is hij zelf gaan experimenteren. Is het goed om iedere dag onder een koude douche te stappen? En wat gebeurt er met je lichaam als je 30 dagen geen suiker binnenkrijgt?


Ochtend, middag, avond en nacht

Het boek heeft een duidelijke opbouw. In de verschillende hoofdstukken van ochtend tot nacht wordt je hele dag besproken. In ieder hoofdstuk vraagt Tijn zich meerdere keren af of iets goed of slecht is. Denk aan water, zout, cafeïne, multitasken, vet, biologische voeding en seks. Daarnaast doet hij mee aan een 30 dagen-challenge. Hierin heeft hij onder andere onderzocht of het echt nodig is om tienduizend stappen per dag te zetten, wat er met je gebeurd als je iets nieuws leert en hoe je lichaam reageert op het eten van geen vet.


BN’ers

Het is een interessant boek. ‘Waarheden’ die normaal naar je hoofd worden geslingerd, worden nu onderbouwd en zijn daadwerkelijk onderzocht! Als extra toevoeging heeft de auteur dertig BN’ers geïnterviewd over hun ervaringen en gevraagd hoe zij omgaan met hun gezondheid.

Het boek biedt een verfrissende kijk op onderwerpen die vaak aan bod komen, zo geschreven dat je het binnen no time uithebt!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken