Boek: Hartstikke mediterraan

Afvalboeken zijn er genoeg, maar wat is nu  echt gezond? En hoe kun je ervoor zorgen dat gezonde voeding ook  lekker is. Vaak heb je veel verschillende ingrediënten nodig, waarvan sommige moeilijk verkrijgbaar en/of duur zijn. Dit nieuwe boek van Jansen & Jansen ‘Hartstikke Mediterraan’ laat zien hoe je gemakkelijk gezonde gerechten kunt maken, die allemaal afkomstig zijn uit de mediterrane keuken. Op deze manier is je dieet makkelijk vol te houden!


Het boek begint met een hoofdstuk over basisingrediënten. Dit zijn ingrediënten die in veel recepten voorkomen en waar heel kort wat over wordt verteld. Daarna volgen de recepten. Onderverdeeld in de hoofdstukken: zuivel & eieren, vlees & vis, groentes, kruiden & specerijen, deeg & beslag en fruit & zoet.

Al deze hoofdstukken staan vol heerlijke en gezonde recepten. Denk aan een Turks-Griekse yoghurtdip, Frittatine met gefrituurde courgette en parmaham, makreeltartaar met grapefruit en dragonmayo en rundergehaktballetjes met citroenschuim.


Calorieënindex

Elk recept is verrijkt met informatie over de calorieën. Er wordt vermeld hoeveel onverzadigd en verzadigd vet het gerecht bevat en hoeveel suiker en zout erin zit. Hierdoor is het boek ook zeer geschikt voor mensen die een aangepast dieet volgen vanwege bijvoorbeeld een hart- of nieraandoening. Zij kunnen precies zien welk gerecht ze wel en niet mogen eten.

Het boek staat ook vol prachtige foto’s van de gerechten en ingrediënten. In sommige gevallen is dit heel handig omdat de namen van elk gerecht niet altijd heel duidelijk vertellen wat het voor een gerecht is.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin