Foodblog Roos Leufkens: Asperges

Foodblog door Roos Leufkens

Roos Leufkens is Food Designer en geeft les bij de opleidingen Food Design & Innovation en Fresh Food & Innovation op de HAS hogeschool. Omdat ze haar visie op eten, gezond leven en goed voor je omgeving zorgen graag deelt en er anderen mee inspireert, heeft ze Meat on Sunday opgericht. Meat on Sunday staat voor een lifestyle waarin heerlijk veel groente en fruit wordt gegeten en vlees en vis de uitzondering zijn. Mijn Keukentuintje presenteert haar blogs en vlogs waarin ze heerlijke seizoensproducten onder de aandacht brengt.


Het aspergeseizoen is weer begonnen!

“Het heerlijke seizoensproduct asperge laat ik in het begin van het seizoen graag in haar waarde. Lekker puur eten dus, zodat de smaak optimaal naar voren komt. Later in het seizoen, als ik er al veel van op heb, word ik er steeds creatiever mee en ga ik er allerlei creaties mee maken. Het leuke van asperges is dat je ze bij de boer kunt kopen, dat doe ik dan ook altijd met deze bijzondere groente.”Recept: Asperges met aardappelgratin

Speciaal voor deze blog heb ik een heerlijk lentegerecht gekozen met witte asperges. In het filmpje hieronder zie je hoe ik dit gerecht maak. Het volledige recept vind je op Meat on Sunday.

Alles over Asperges
Wil je alles weten over de gezondheid, herkomst en mogelijkheden van de asperge? Bekijk dan ook onze pagina over Asperges.

Deel dit artikel:

Ereaders