Boekentip: Koolhydraatarme gerechten

Gezond het nieuwe jaar in met ‘Koolhydraatarme gerechten’

Januari is de maand van de goede voornemens. Veel van onze voornemens hebben te maken met een gezondere leefstijl. Ben je op zoek naar lekkere, gezonde recepten waarmee je afvalt? Dan is de Minibijbel Koolhydraatarme gerechten van Elaine Gardner iets voor jou. Het boek is onderdeel van de serie minibijbel waarin alle uitlopende onderwerpen aan bod komen. In dit boek worden meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven beschreven.

Opvallend aan dit boek is de uitgebreide inleiding. Hierin wordt aan de beginnende koolhydraatarme eter uitgelegd wat een koolhydraat dieet is en welke verschillende koolhydraten er bestaan. Er wordt aandacht gegeven aan verschillende vetten, eiwitbronnen, vitaminen en mineralen. Hierdoor begin je goed voorbereid met het maken van de gerechten. Naast deze informatie wordt er ook stilgestaan bij het diëten zelf. Hoe begin je een dieet? Hoe doe je de boodschappen? En misschien nog veel belangrijker; hoe houd je het vol?!


Koolhydraatarme keuken

Na de inleiding volgt het hoofdstuk ‘De Koolhydraatarme keuken’. Hierin wordt verschillende kookmethodes uitgelegd. Ook lees je van alles over verschillende soorten fruit, groenten, vlees en vis. Welke smaak heeft het? Welke voedingsstoffen bevat het? En hoe kun je het product het beste bereiden? Hierbij worden aan de hand van plaatjes tips gegeven over bijvoorbeeld het schillen van een sinaasappel of het schoonmaken en stomen van mosselen.


Koolhydraatarme recepten

Wanneer je deze informatie hebt doorgelezen, kan het koken beginnen. De recepten worden uitgebreid beschreven en je kunt in één oogopslag de voedingswaarde van het gerecht zien. De bereidingswijze wordt verduidelijkt met foto’s. Een mooie foto van het eindresultaat maakt elk recept compleet.


Deel dit artikel:

Ereaders