Boekentip: Oogstkoken

Puur oogsten, koken en inmaken

Het magazine Seasons viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en dat betekent feest! Daarom is de redactie de archieven ingedoken om een selectie van de lekkerste moestuinrecepten die ooit gepubliceerd zijn, te maken. Daar is dit prachtige, dikke kookboek uit ontstaan. Een kookboek voor iedereen die houdt van puur eten! Heerlijk om doorheen te bladeren, de tips in je op te nemen en er natuurlijk mee aan de slag te gaan.


De opbouw van dit boek is anders dan andere kookboeken. In plaats van de gebruikelijke hoofdstukken als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en dessert, staat in dit boek telkens een product in de schijnwerpers. Verschillende groenten, kruiden, bloemen en vruchten komen aan bod. Neem bijvoorbeeld de tuinboon. Het hoofdstuk begint met een stukje informatie. Zo kom je te weten dat de Latijnse naam Vicia faba is en dat je de tuinboon het beste kunt zaaien van maart tot mei. Ook staat erbij wat de beste plek in de tuin is. Of hij geschikt is voor een kas, serre, pot of vensterbank en wanneer je dit gewas kunt oogsten. Als laatste kun je in een oogopslag zien naast welke groenten je dit gewas het beste in jouw moestuin plaatst, en hoe je ze kunt bewaren.


Pure recepten

Hoewel je oog continu wordt geprikkeld door prachtige illustraties, foto’s en kleuren, gaat het uiteindelijk natuurlijk om de heerlijke gerechten. Daarom volgen bij elk product twee tot vier gerechten die allemaal de tuinboon in de hoofdrol zetten. Bijvoorbeeld een tuinbonensoep met pancetta als voorgerecht, gegrilde tuinbonen van de barbecue als bijgerecht, gestoofde tuinboonpeulen met tomaat als warme groentesalade en een heerlijk hoofdgerecht van tuinbonenpilav met gerookte zalm.


Conserveren

Achterin het boek staan tot slot handige bewaartips. Want maak je iets in, vries je het in of laat je het drogen? Alle manieren, ook die bijna vergeten zijn, worden behandeld. Hierdoor kun je optimaal genieten van al jouw verse producten uit eigen moestuin!

De prachtige foto’s en duidelijke uitleg dagen je op een leuke manier uit om met elk recept aan de slag te gaan!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken