Praktisch handboek voor plantenkas, serre, kweekbak en folietunnel

Wie wil er nou niet genieten van verse groenten en kruiden van eigen kweek? Een plantenkas of serre is de droom van heel veel hobbytuiniers. Maar hoe start je hiermee? Het boek ‘Praktisch handboek voor plantenkas, serre, kweekbak en folietunnel’ zorgt ervoor dat jij aan de slag kunt in jouw eigen plantenkas!

Dit boek helpt je duidelijk door alle stappen heen. Het begint allemaal bij de plek van je plantenkas. Deze kun je namenlijk niet overal plaatsen. Let er bijvoorbeeld op dat de kas zo veel mogelijk in het licht staat. Richt je dus goed op de zon en beslis dan de beste standplaats.

Vervolgens is het belangrijk dat je weet met welke materialen je aan de slag gaat. Welke materialen gebruik je voor de ramen, het dak en de fundering? Dit word je allemaal duidelijk in het derde hoofdstuk.


Bouwen

Dan gaat het bouwen beginnen! Met handige plaatjes wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het beste een plantenkas kunt bouwen. Je krijgt verschillende tips en trucs hoe je dit het slimste kunt aanpakken. Ook wordt in dit hoofdstuk behandeld of je een verwarming in je kas wilt en zo ja, welke. Verder lees je hoeveel het gebruik van een plantenkas mag kosten, hoe de verluchting en luchtvochtigheid moet zijn, welke verlichting het beste werkt in een kas en welke zonwering je moet gebruiken. Kortom alles wat je moet weten om je plantenkas tot een succes te maken!


Aan de slag

Wanneer je plantenkas klaar is, wil je natuurlijk aan de slag. Ook hiervoor krijg je alle tips die je nodig hebt. Hoe richt je jouw plantenkas het beste in en hoe wordt de kas het beste benut? Vervolgens is het natuurlijk van belang dat je plantjes gaan groeien. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe zaai je in een plantenkas? Hoe kun je vermeerderen in een plantenkas? Welke aarde en bakken gebruik je? Hoeveel water gebruik je? En ga zo maar door.


Planten en bloemen

Als laatste krijg je te lezen welke planten en bloemen het beste groeien in een kas. Het boek wordt afgesloten met een handige werkkalender voor het hele jaar. Zo weet je precies met welke taken je die maand aan de slag moet. Een praktisch handboek waar iedere tuinier vol vertrouwen en plezier mee aan de slag kan!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin