Soepen uit eigen moestuin

Image

Soepen uit eigen moestuin

In september kun je veel oogsten in de moestuin. Deze maand levert je oogst ook dikwijls meer op dan je zelf op kunt. Je kunt hier je familie en vrienden natuurlijk mee verblijden, maar wat je ook goed met een overschot aan verse groenten kunt doen is verse soep maken!


Met al die verschillende groenten in jouw moestuin kun je oneindig veel verschillende soepen maken. Trek hier een lekkere bouillon van en voeg naar wens nog wat vlees of vermicelli toe.

Heb je van één soort groente heel veel geoogst, maak dan een heel specifieke soep. Hier kun je allerhande groenten en kruiden aan toevoegen die je heerlijk vindt smaken. Wij zetten vier heerlijke recepten voor je op een rij.


Courgette-briesoep

Er zijn talloze soorten courgettesoep die je kunt maken, maar deze courgettesoep met brie is onze favoriet. Het is een romige soep. Voor de bereiding begin je met het snipperen van een uitje en een teentje knoflook. Verder zijn de smaakmakers in deze soep: kerriepoeder en Provençaalse kruiden. Was de courgettes en snij ze in kleine blokjes. Fruit de uien en knoflook zachtjes in wat olie of boter en voeg de courgette toe zodra de ui glazig wordt. Laat de courgette 10 minuten zachtjes meestoven en blus dan alles af met wat witte wijn en voeg iets later de bouillon toe. Maak de soep romig door de brie in de soep te laten smelten en een beetje slagroom toe te voegen. Garneer met verse bieslook en klaar is je overheerlijke courgette-briesoep!

Het complete recept vind je hier.


Geroosterde paprikasoep

Paprikasoep kun je heel makkelijk zelf maken. Deze groente heeft van zichzelf al veel smaak, maar wil je de soep net dat beetje extra geven, rooster de paprika’s dan in de oven voordat ze mee de pan in gaan. Met een rode peper geef je jouw soep iets meer bite. Garneer de soep met crème fraîche en verse peterselie en dan is hij klaar om heerlijk te genieten van een vers kopje soep.

Het uitgebreide recept vind je hier.


Pittige pompoensoep

Heb je veel pompoenen? Verwerk ze dan tot een pikante pompoensoep. Wij hebben een recept voor je geselecteerd met een iets dikkere structuur. De soep wordt op smaak gebracht met kurkuma, laurierblaadjes, tijmblaadjes, peper, zout en verse peterselie. Om de soep lekker romig te maken, garneer je de soep met crème fraîche en maak je hem af met wat pompoenpitten.

Dit heerlijke recept vind je hier.


Verse tomatensoep

Deze verse tomatensoep is heel basic, maar zit boordevol smaak. Fruit flink wat knoflook en ui in de pan en voegt hier basilicum aan toe. Voeg de gesneden tomaten toe en laat deze lekker lang mee pruttelen. Als laatste schenk je de bouillon erbij en kun je aan de slag met de staafmixer. Wanneer de soep goed op smaak is kun je hem garneren met alles wat je maar lekker vindt. Denk aan geraspte kaas, crème fraîche of nog wat verse basilicum. Smullen maar!

Het lekkere recept vind je hier.


Deel dit artikel:

Tuin
Soepen uit eigen moestuinIn september kun je veel oogsten in de moestuin. Deze maand levert je oogst ook dikwijls meer op dan je zelf op kunt. Je kunt hier je familie en vrienden natuurlijk mee verblijden, maar wat je ook goed met een overschot aan verse groenten kunt doen is verse soep maken!

Met al die verschillende groenten in jouw moestuin kun je oneindig veel verschillende soepen maken. Trek hier een lekkere bouillon van en voeg naar wens nog wat vlees of vermicelli toe.
Heb je van één soort groente heel veel geoogst, maak dan een heel specifieke soep. Hier kun je allerhande groenten en kruiden aan toevoegen die je heerlijk vindt smaken. Wij zetten vier heerlijke recepten voor je op een rij.

Courgette-briesoepEr zijn talloze soorten courgettesoep die je kunt maken, maar deze courgettesoep met brie is onze favoriet. Het is een romige soep. Voor de bereiding begin je met het snipperen van een uitje en een teentje knoflook. Verder zijn de smaakmakers in deze soep: kerriepoeder en Provençaalse kruiden. Was de courgettes en snij ze in kleine blokjes. Fruit de uien en knoflook zachtjes in wat olie of boter en voeg de courgette toe zodra de ui glazig wordt. Laat de courgette 10 minuten zachtjes meestoven en blus dan alles af met wat witte wijn en voeg iets later de bouillon toe. Maak de soep romig door de brie in de soep te laten smelten en een beetje slagroom toe te voegen. Garneer met verse bieslook en klaar is je overheerlijke courgette-briesoep!
Het complete recept vind je hier.

Geroosterde paprikasoepPaprikasoep kun je heel makkelijk zelf maken. Deze groente heeft van zichzelf al veel smaak, maar wil je de soep net dat beetje extra geven, rooster de paprika’s dan in de oven voordat ze mee de pan in gaan. Met een rode peper geef je jouw soep iets meer bite. Garneer de soep met crème fraîche en verse peterselie en dan is hij klaar om heerlijk te genieten van een vers kopje soep.
Het uitgebreide recept vind je hier.

Pittige pompoensoepHeb je veel pompoenen? Verwerk ze dan tot een pikante pompoensoep. Wij hebben een recept voor je geselecteerd met een iets dikkere structuur. De soep wordt op smaak gebracht met kurkuma, laurierblaadjes, tijmblaadjes, peper, zout en verse peterselie. Om de soep lekker romig te maken, garneer je de soep met crème fraîche en maak je hem af met wat pompoenpitten.
Dit heerlijke recept vind je hier.

Verse tomatensoepDeze verse tomatensoep is heel basic, maar zit boordevol smaak. Fruit flink wat knoflook en ui in de pan en voegt hier basilicum aan toe. Voeg de gesneden tomaten toe en laat deze lekker lang mee pruttelen. Als laatste schenk je de bouillon erbij en kun je aan de slag met de staafmixer. Wanneer de soep goed op smaak is kun je hem garneren met alles wat je maar lekker vindt. Denk aan geraspte kaas, crème fraîche of nog wat verse basilicum. Smullen maar!
Het lekkere recept vind je hier.

Deel dit artikel:

keukenkokenmoestuinRecepten

Tips voor de perfecte barbecue-beleving!De zomer is in volle gang! De perfecte tijd om heerlijk te dineren aan de tuintafel. En dan is de barbecue de ideale kookmethode. De geur van brandend houtskool en gegrilde gerechten maken jouw mooie zomeravond helemaal compleet. Wij geven je graag wat tips om jouw barbecue tot een succes te maken! Het aansteken van je barbecue is veel makkelijker … Read Morebarbecuekeukenkruidenmarineren
Aubergineteler Arnoud BrabanderAuberginekweker Arnoud BrabanderDoordat aubergineplanten van origine uit warme landen komen, is deze plant in Nederland wat lastiger te kweken. Wij zetten wat tips voor je op een rij en vroegen aan Auberginekweker Arnoud Brabander hoe hij succesvol aubergines kweekt. Wat is jouw uitdaging in de teelt?”Voor mij als aubergineteler is het elke keer weer een uitdaging om een goede productie … Read Moregezondkwekenoogstenvers
Verse kruiden bewarenGedroogde kruiden bewaar je op een koele, droge en donkere plek. Zo blijft de smaak het langste goed. Maar verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek. Er zijn ook manieren om ze langer te bewaren. Je kunt ze drogen of invriezen. Basilicum, … Read Morebewarenkeukenkruidenoogsten

var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597318930392″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000051355087″,”familyId”:””,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Intergard%20Kweektafel%20kweekbak%20oppottafel%20moest…”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597319138189″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000023791764″,”familyId”:”9200000023791764″,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Zaaiagenda%2C%20Hans%20van%20Eekelen”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597319036136″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000124466817″,”familyId”:””,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Tuinkas%20-%20143%20x%2073%20x%20195%20cm”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};ImageTuinbarbecue tipskruiden bewaren