Image

Een insectenhotel maak je makkelijk zelf

Graag geziene gasten in jouw moestuin zijn vlinders, bijen en insecten. Een goede manier om ervoor te zorgen dat deze dieren naar jouw moestuin komen, is het bouwen van een insectenhotel. Een leuke klus om samen met jouw kinderen te doen!


Insecten zijn super interessant om samen met je kinderen naar te kijken. Van dichtbij zien ze er haast buitenaards uit en wat werken ze hard daar in jouw moestuin. Insecten, bijen en vlinders zijn belangrijk omdat ze bloemen bestuiven, luizen opeten en goed zijn voor het ecosysteem. Deze dieren naar jouw moestuin lokken, is dan ook een super goed idee.


Stap 1

Het basismateriaal waarmee je een insectenhotel bouwt, bestaat uit houten plankjes, schroeven, een boormachine en eventueel wat kippengaas. De kamers in het insectenhotel kun je met heel veel verschillende soorten natuurlijk materiaal vullen. Dit verzamel je in het bos of rondom je huis, zoals takjes, dennenappels, bamboestokjes, boomschors, stro, gebroken potjes en/of een paar houten balken.

Image

Stap 2

Het insectenhotel kun je opbouwen in een oud wijnkistje waarin je vakken maakt met houten plankjes. Of je bouwt het volledige insectenhotel met houten plankjes die je aan elkaar schroeft. Elke vorm en grootte is mogelijk.

ImageImage

Stap 3

Met alle verschillende soorten materialen maak je kleine habitatjes voor allerlei diersoorten in de diverse vakjes in jouw insectenhotel. Sluipwespen kruipen bijvoorbeeld graag in de ronde opening van een bamboestokje en oorwormen slapen graag in een potje vol stro. In houtblokken boren we gaatjes onder een hoek van 45 graden, zodat er geen regenwater in komt.

ImageImage

Stap 4

Je kunt het insectenhotel aan een wand of boom hangen, of op een paal zetten. De beste hoogte is tussen de 1 en 3 meter. Kies altijd voor een warm en beschut plekje, want daar houden de insecten in jouw hotel van!

Image

Deel dit artikel:

Boeken
Een insectenhotel maak je makkelijk zelfGraag geziene gasten in jouw moestuin zijn vlinders, bijen en insecten. Een goede manier om ervoor te zorgen dat deze dieren naar jouw moestuin komen, is het bouwen van een insectenhotel. Een leuke klus om samen met jouw kinderen te doen!

Insecten zijn super interessant om samen met je kinderen naar te kijken. Van dichtbij zien ze er haast buitenaards uit en wat werken ze hard daar in jouw moestuin. Insecten, bijen en vlinders zijn belangrijk omdat ze bloemen bestuiven, luizen opeten en goed zijn voor het ecosysteem. Deze dieren naar jouw moestuin lokken, is dan ook een super goed idee.

Stap 1Het basismateriaal waarmee je een insectenhotel bouwt, bestaat uit houten plankjes, schroeven, een boormachine en eventueel wat kippengaas. De kamers in het insectenhotel kun je met heel veel verschillende soorten natuurlijk materiaal vullen. Dit verzamel je in het bos of rondom je huis, zoals takjes, dennenappels, bamboestokjes, boomschors, stro, gebroken potjes en/of een paar houten balken.

Stap 2Het insectenhotel kun je opbouwen in een oud wijnkistje waarin je vakken maakt met houten plankjes. Of je bouwt het volledige insectenhotel met houten plankjes die je aan elkaar schroeft. Elke vorm en grootte is mogelijk.

Stap 3Met alle verschillende soorten materialen maak je kleine habitatjes voor allerlei diersoorten in de diverse vakjes in jouw insectenhotel. Sluipwespen kruipen bijvoorbeeld graag in de ronde opening van een bamboestokje en oorwormen slapen graag in een potje vol stro. In houtblokken boren we gaatjes onder een hoek van 45 graden, zodat er geen regenwater in komt.

Stap 4Je kunt het insectenhotel aan een wand of boom hangen, of op een paal zetten. De beste hoogte is tussen de 1 en 3 meter. Kies altijd voor een warm en beschut plekje, want daar houden de insecten in jouw hotel van!

Deel dit artikel:

herfstmoestuinierennotenoogsten

Paprikakwekers Marc en Nicole LitjensPaprikatelers Marc en Nicole LitjensPaprikaplanten houden van warmte en zonlicht, daarom is deze plant vrij lastig te kweken in de Nederlandse moestuin. Het telen van paprika’s is voor professioneel paprikakwekers Marc en Nicole Litjens het telen van gezondheid en geluk. Wij vroegen hen naar kweektips en fabels over paprika’s. “Paprika’s zijn supergezond en zeer veelzijdig, omdat je ze op veel manieren … Read Moregezondkwekenoogstenvers
Tips voor de perfecte barbecue-beleving!De zomer is in volle gang! De perfecte tijd om heerlijk te dineren aan de tuintafel. En dan is de barbecue de ideale kookmethode. De geur van brandend houtskool en gegrilde gerechten maken jouw mooie zomeravond helemaal compleet. Wij geven je graag wat tips om jouw barbecue tot een succes te maken! Het aansteken van je barbecue is veel makkelijker … Read Morebarbecuekeukenkruidenmarineren
Aubergineteler Arnoud BrabanderAuberginekweker Arnoud BrabanderDoordat aubergineplanten van origine uit warme landen komen, is deze plant in Nederland wat lastiger te kweken. Wij zetten wat tips voor je op een rij en vroegen aan Auberginekweker Arnoud Brabander hoe hij succesvol aubergines kweekt. Wat is jouw uitdaging in de teelt?”Voor mij als aubergineteler is het elke keer weer een uitdaging om een goede productie … Read Moregezondkwekenoogstenvers

var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597319168146″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000117129908″,”familyId”:””,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Nature%20kweekset%20compleet%20starterspakket%20199%20de…”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597319138189″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000023791764″,”familyId”:”9200000023791764″,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Zaaiagenda%2C%20Hans%20van%20Eekelen”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
var bol_sitebar ={“id”:”bol_1597319036136″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000124466817″,”familyId”:””,”site_id”:”40030″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:true,”link_name”:”Tuinkas%20-%20143%20x%2073%20x%20195%20cm”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};ImageImageImageImageImageImageImageTuinMarc-en-Nicole-LiItjensbarbecue tips