
Boek: Zelf ingemaakt
In augustus en september begint de oogst van je fruit. Oogst je meer dan je op kunt? Dan zijn er diverse manieren om je smaakvolle vruchten te bewaren voor een later tijdstip. Het boek ‘Zelf ingemaakt’ leert je de fijne kneepjes van het inmaken en staat vol smakelijke recepten.
Volgens de schrijfster van het boek: Rian Nix-Gommeren, is het ‘supermakkelijk’ om zelf jam, chutney, pesto of likeur te maken. Alles wat je nodig hebt is een goed recept, weck- of jampotjes en natuurlijk je eigen oogst! In dit boek vind je tientallen eenvoudige en overheerlijke recepten waarmee je jouw vers geoogst fruit en kruiden kunt verwerken tot bijzondere producten die je lang kunt bewaren.
Het boek begint met uitleg en tips rondom de basis van het inmaken; hoe zorg je voor steriele potten, welke voorbereidingen zijn belangrijk en welke stappen doorloop je tijdens het inmaken?
Vervolgens worden de basisrecepten voor het maken van jam, pesto, likeur en chutney beschreven met behulp van duidelijke tekeningen.
Vruchtenjam en zo
Ben je nieuwsgierig geworden naar de recepten in dit boek? Hier volgen er vast een paar:
- Frambozenjam met anijs
- Aardbeienmayonaise
- Vlierbessen- en druivenlikeur
- Rode bessenjam met grapefruit
- Appel-notenchutney
- Pruimenjam met sherry, vanille en kardemon
- Veenbessenpasta
- Rabarberjam met gember en chilipeper
- Citroenmarmelade
Laat al die rijpe vruchten niet langer aan je bomen en struiken zitten. Ga aan de slag met dit boek en geniet nog maanden van al dat lekkers uit je eigen moestuin!
Deel dit artikel: