Boekentip: Moord op de moestuin

Anders dan jullie van ons gewend zijn, hebben wij deze keer een roman in de spotlight gezet. Moord op de moestuin van Nicolien Mizee is een heerlijk boek om op vakantie binnen een paar dagen uit te lezen. Het is grappig, ontroerd en blijft je triggeren om door te lezen.


Hoewel je door de titel misschien denkt een spannende detective te gaan lezen, blijft het toch echt een roman. Laat je hier dus niet door misleiden en lees het boek vlot en luchtig.


Samenvatting

Thijs en Judith zijn pas net getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Wanneer hij thuiskomt uit het ziekenhuis beginnen de buren aan een grote verbouwing. De schoonzus Cora en zwager Ab zien dat hij op deze manier niet goed kan uitrusten en huren daarom een boswachterswoning op een landgoed. Hier kunnen ze de hele zomer met zijn vieren genieten van de rust. Maar wat blijkt: nergens is het echt rustig. Op het landgoed is een strijd gaande over een boom. Deze strijd loopt uit de hand.


Moestuin

De twee stellen op het landgoed zijn excentrieke figuren. Dit maakt het grappig. Ze onderhouden ieder hun moestuintje terwijl ze tegelijkertijd hun vete met elkaar uitvechten. Er wordt veel gepraat over hun tuintjes, het verzorgen, snoeien en oogsten hiervan. Ook houden ze streng in de gaten wat er bij de andere tuintjes fout gaat. Dit levert grappige situaties op.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin