500 Salades voor elk seizoen, elke gang en elke gelegenheid

Een salade is meer dan alleen een bijgerecht, dat bewijst het boek van Julia Canning: Minibijbel Salades. Dit boek beschrijft vijfhonderd salades voor elk seizoen, elke gang en elke gelegenheid. Inspiratie genoeg dus!


Dressing & Dips

Na een korte inleiding begint het boek met het hoofdstuk Dressing & Dips. Een salade is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere dressing of dip. Dit heeft de schrijfster van het boek goed begrepen. Meer dan vijftien recepten voor heerlijke dressings en dips staan in dit boek beschreven. Niet alleen wordt de bereidingswijze vermeld, ook krijg je bij iedere dip en dressing een serveertip.


Salades voor ieder moment

Voor welke gelegenheid je ook een salade nodig hebt, in dit boek vind je hem! Van borrelhapjes en voorgerechten tot koude en warme maaltijdsalades. Natuurlijk worden ook de eenvoudige bijgerechten en de voedzame vegetarische salades benoemd. Bij iedere salade staat een foto van het eindresultaat .Zo krijg je meteen een voorbeeld om jouw salade mooi te serveren. De recepten worden stap-voor-stap uitgelegd, hierdoor is zelfs een ingewikkelde salade makkelijk te maken. Ook krijg je extra informatie in de vorm van tips en variaties om het beste uit je ingrediënten te halen. Bij elk recept worden duidelijk de voedingswaarden vermeld. Wel moet je goed opletten wanneer je doorbladert naar het volgende hoofdstuk, want dit is niet heel duidelijk zichtbaar.

Naast alle warme en koude salades met groenten, vis en vlees wordt er ook een heel hoofdstuk gewijd aan fruitsalades. Hierdoor laat de schrijfster zien dat je met een salade alle kanten op kan. Fruitsalades als voorgerecht, bijgerecht en nagerecht; ze komen allemaal aan bod.


Deel dit artikel:

Tuin