Fingerfood van de BBQ

Vind jij barbecueën ook zo heerlijk en gezellig, maar vind je het altijd jammer dat je na het derde stuk vlees al aardig vol zit? En dat terwijl de spareribs nog niet gegrild zijn! Met het boek ‘Fingerfood van de BBQ’ is dit nadeel verleden tijd. Het boek staat boordevol heerlijke, maar vooral kleine gerechten. Hierdoor kun je de hele avond genieten van al het lekkers dat je volgens dit boek op de BBQ kunt bereiden.


Met dit boek stel je een heel barbecuebuffet samen waar je gasten urenlang van zullen smullen. Fingerfood van de BBQ heeft bovendien een handige indeling. Het begint met het kopje ‘uit de hand’. Hierin komen alle burgers, hotdogs, sandwiches en wafels voorbij die je uit de hand kunt eten. Bijvoorbeeld konijnsandwich met gorgonzola of pulled pork in een ei met filodeeg.


Spiesjes

Daarna volgen de spiesen, want deze kunnen volgens schrijver Andreas Rummel niet ontbreken op een BBQ. Alles kun je aan de spies rijgen: kreeft, tonijn, longhaas, meloen, pulled beef, gyros, eendenlever of aardappel; ze komen allemaal voorbij.


Op de lepel & opgerold

Daarna ontdek je gerechten die op een lepel geserveerd kunnen worden. Dit ziet niet alleen feestelijk uit, maar omdat het maar één hap is kun je er meerdere proeven! Lamsbout met broccoli, forel met quinoa of kaaslolly’s met kaviaar. Hier wil je er geen van missen!

Vervolgens noemt Andreas allerlei gerechten die opgerold kunnen worden. Natuurlijk komt hier de burrito in voor, maar je kunt zoveel meer oprollen. Denk aan mozzarellasticks, konijnenrolletjes met lever en hoorntjes met garnalen.


Aan het bot

Ook het echte barbecuevlees dat aan het bot zit, komt voorbij. Het hoofdstuk ‘Oorspronkelijk’ beschrijft onder andere heerlijke  spareribs, kippenvleugeltjes en drumsticks. Als laatste heeft het boek een hoofdstuk gewijd aan bijgerechten zoals salades, sauzen en dips, want deze maken een barbecue pas echt compleet.

Het boek Fingerfood van de BBQ wordt afgesloten met tips en trucs voor het roosteren van de gerechten en het geeft uitleg over een goede voorbereiding. Kortom jouw barbecue wordt dankzij dit boek zeker een succes!


Deel dit artikel:

Ereaders